Sunday, August 3, 2014

Road trip, del 4, Destin, Florida til Houston.

Siste stopp på denne "road trip"en var Destin i Florida. Det er en plass vi har hørt mye om, for mange av våre venner i Houston har vært der. Det er nemlig i mulig kjøreavstand fra Houston, selv om det er 9-10 timer. Vi har mange strender her i Texas, men det som gjør Destin attraktivt for oss, er at strendene er så mye hvitere og finere enn i Texas.

Motellet som vi bodde på i Destin var ikke verdt en anbefaling, selv om det slett ikke var billig, men i det minste så var det sentralt i forhold til Lars sine ønsker. Han ønsket nemlig heller å være ved havna enn ved stranda.
Rett over gata, og bare hundre meter fra hotellet, så var vi på

Harbor Walk

Her var det et yrende liv, masse folk og mange aktiviteter; fisketurer, eller haifiske, båttur for å se delfiner, vannscooter kjøring, racerbåt-turer, båttur i solnedgang inkludert fyrverkeri, diverse tivoliaktiviteter, barer og restauranter...
Veldig kommersielt, men også et virkelig trivelig miljø.

Great Blue Heron var særdeles menneskevant.






rensking av fisk


Om en får fisk, så kan en ta fangsten med seg på en restaurant og få den tilberedt der.


Solkrem-spray-automat!




 



Florida er fargerik!









Om kvelden kjørte vi 5 miles for å komme til en strand.

Boardwalk, Okaloosa Island

 


fin, hvit sand

fiskepir




Hegren var veldig nærgående, den ventet på å få litt fisk fra fiskerne

Det ble flere og flere fiskere utover kvelden

Hai på kroken! Dessverre glapp den før han klarte å hale den i land.










vakker solnedgang på vei tilbake til motellet


Før kl 7 fredags morgen var vi på veien igjen.
Vi måtte bare stoppe og ta noen bilder av sjøen og den fine himmelen. 


Flott morgen i Destin, men vi hadde bare kjørt en god time før det var skumle skyer på himmelen. Vi kjørte i pøsregn gjennom Alabama, Missisippi og Louisiana, og nesten helt til grensa til Texas, i 8 timer. Ikke sol i Texas heller, men i alle fall oppholdsvær.

Houston skyline, snart hjemme
Tilsammen kjørte vi 4100 miles i løpet av 10 dager, (656 mil!) Det er ikke akkurat en ferie for småbarnsfamilier, forresten ikke noe for de fleste, vil jeg tro, bare dem som har med seg en Lars ;-)
Men nå kan vi skryte av å ha vært i 35 stater selv, om vi ikke en gang har stoppet i alle. På denne turen var vi innom 18 stater.
Jeg skulle absolutt ønsket at vi hadde hatt bedre tid, men vi stressa med å komme oss hjem for å gjøre hus og hage i stand før flytting, og jammen trengte vi disse dagene før flyttefolkene kom 6 dager etterpå.

2 comments:

  1. Kjekt å sjå der dokke har våre. Flotte bilder og spes nydelig bilde av fotografen denne gangen. Det var kjekt! Sister Katrin og Tilda

    ReplyDelete
  2. fargerikt i Destin. Flotte bilder
    Å så såg eg au to flotte fotomodeller !!!!!
    sistergry

    ReplyDelete