Sunday, April 14, 2013

Jentetur til Fredericksburg

 Jeg er så heldig at jeg har en god venninne som heter Monica, for Monica har en kjekk hobby, som jeg forresten ikke kan forstå at hun får tid til, som mor til tre skolebarn med alt det innebærer, og samtidig student. Men Monica er altså en ivrig turplanlegger. Ingen ting er tilfeldig når Monica drar på tur rundt om i verden; overnatting, severdigheter og restauranter er grundig sjekket ut på forhånd via Trip Advisor og lignende nettsider.
         Og så var jeg så heldig at jeg ble invitert med på en eksklusiv jentetur i uka som var. Ja, turen er selvsagt planlagt og bestemt for lenge siden. Det må den jo for at travle "housewives" skal få tid til slikt!      
Vi var 12 damer tilsammen som dro avgårde mot Fredericksburg tirsdags morgen. Tre dager fri, og to overnattinger på Fredericksburg Herb Farm var planlagt med fullt program; spabehandlinger var bestilt, middager på fantastiske restauranter var i boks, og turmuligheter, shopping og severdigheter sjekket ut. For alle andre enn Monica, så var det bare å pakke kofferten og sette seg i bilen og bli med på en fiks-ferdig-luksus-jentetur :-) 
Herlig!

Redbud Café i Blanco

På veien mot Fredericksburg var det lunsj i Blanco (kanskje ikke tilfeldig valg av by, siden Monica sitt etternavn er det samme) Og heller ikke tilfeldig valg av kafè for å ta lunsj; på Trip Advisor var det gode anbefalinger av Redbud Café.




Og vi ble ikke skuffa, Redbud Cafè var en spesiell kafè, med koselig atmosfære og en meny med tysk preg, og deriblant lokalt øl slik det er mange steder i Hill Country. Og selvsagt en liten koselig nips-(og litt nyttig)butikk, der vi selvsagt klarte å finne noen småting som frista.





På veien videre mot Fredericksurg Herb Farm var det satt av tid til et besøk på 

Wildseed Farm

anbefales om en liker å se på blomster.




Add caption
Det var flere enn meg som er ivrige hobbyfotografer i dette følget.





 








På veien ut oppdaget vi dette søte kjæresteparet på et lite grønt fat, og de lot seg ikke distrehere av tre, fire innpåslitne fotografer, heller ;-)

 Fredericksburg Herb Farm

ligger rett utenfor sentrum av Fredericksburg og er en fredelig idyll. Aldersgrense 18 år, så dette er stedet for "housewife"-ferie!
Restauranten til venstre og Spa-avdelingen til høyre
Deilig frokost var inkludert i prisen, noe som ikke selvsagt i dette landet.





Små, koselige tomannshytter med hver sin lille "porch" med gynger og/eller gyngestoler.



Idylliske detaljer over alt!



Mellom restaurant- og spa-avdelingen ligger krydderhagen og butikk med nips og all slags mer eller mindre nyttige"hageting" og dekorasjoner.



 




 





Det er forresten urter over alt!
 


Morgenkaffekoppen skulle inntas på "porchen" uansett om det var iskaldt dagen etterpå, godt vi  alle hadde gode, varme morgenkåper og tepper i hyttene.


Idyll i solnedgangen.
  
Middag på fine Navajo Grill tirdags kvelden
og like fin middag på Cabernet Grill kvelden etterpå. 

                                 Alle hadde spabehandling av et eller annet slag. 
Vinsmaking og omvisning på en av Fredericksburgs mange vingårder stod også på programmet, men det ble ikke prioritert, eller det ble det ikke tid til, for alle damene var så ivrige etter å sjekke ut om de kunne finne noe å  bruke pengene på i alle de spennende butikkene i hovedgaten.



I stedet for vingård ble det en tur til Enchanted Rock, ikke akkurat en strabasiøs fjelltur for norske damer, men en fin liten tur til et utsiktpunkt over Texas Hill Country.


Enchanted Rock i  rosa granitt







  

Gruppebilde av alle de flotte damene 

Noen tok turen til Enchanted Rock på onsdagen, mens vi andre, dro der samme dag som vi skulle hjem til Katy, på torsdagen. Noen hadde det travelt med å komme hjem før barna sluttet skolen for dagen, men Monica og Hege skulle videre på road trip noen dager til, og jeg kjørte hjem sammen med Asbjørg, og vi hadde tid til å ta det rolig, og nyte synet av blomsterengene i Hill Country Trail.




Ekstra deilig å kjøre cabriolet på en slik tur :-)

 





En Texas Longhorn er et yndet fotoobjekt

Asbjørg og jeg debuterte som fotomodeller i Bluebonnets engene :-) 




 Og så bar der hjemover på Hwy 71, som forresten også er som en lang blomstereng, med store blomstrende midtrabatter og blomsterenger langs veien.
Og siden vi ikke hadde med oss Monica, og både Asbjørg og jeg er mer typen "tar det som det faller seg", så ble det middag da vi bare måtte ha mat, og det ble tilfeldigvis på Back Door Café i en liten by som heter Smithwille, som ligger like ved Hwy 71. Der var vi de eneste gjestene i en kafè som sikkert ikke har så mange "reviews" på Trip Advisor, men maten var helt ok, og det føltes jo godt å få støtte en familiebedrift.  



 

Ikke mye liv i Smithwilles historiske distrikt!

Tusen takk for turen hjem Asbjørg, og takk for laget til alle de andre flotte damene!










3 comments:

  1. Såg ut til å være en kjempekjekk tur !
    Du tog deg godt ut i blomsterengen :-)
    sistergry

    ReplyDelete
  2. Fantastisk Elin! Flotte bilder som alltid :-)

    ReplyDelete
  3. hiilser fra MOR som synes det det var jilt å få sjå bilder fra turen din.
    Skulle samtidig hilse å si takk for veldig jilt besøk hos deg
    "gry hilser fra mor di"

    ReplyDelete