Saturday, April 6, 2013

Påskeferie

Så er to uker med besøk fra Norge over for denne gang, og gjestene mine er vel i skrivende stund tilbake i Norge etter en litt forlenget påskeferie. 
Vi har hatt noen fantastiske dager sammen, og jeg må bare si det har vært spesielt koselig å ha besøk av de to (små) kjekke "tantebarna" mine, Tilda og Jesper.
Vi har ikke bare hatt fantastisk vær, men alt fra nesten frost om nettene til 28 varmegrader om dagen, en skikkelig "thunderstorm" fikk de oppleve, men mange dager med sånn passe varmt for noen frosne solhungrige jærbuer. Og gjestene var veldig fornøyd med å avslutte oppholdet fredag med sol fra blå himmel, vindstille og over 20 grader. Dagen før var det derimot bitende kaldt, akkurat den dagen vi skulle til Hill Country for å ta bilder i Bluebonnets-åkrene!
Jesper var så herlig i bilen oppover mot Brenham i går, da han sa: " Eg sko´ ønska at dette var den fysste dagen i Amerika". Det sier jo alt om hvor mye han har kost seg disse to ukene.


Mor har hatt godt av å få litt sol og varme, og har kost seg med å se at det blomstrer over alt her i Houston. Det blir nok litt hardt å komme hjem til Jæren hvis ikke våren og varmen kommer snart der hjemme. De små har bada flere ganger til dagen hver eneste dag, første gangen ved ankomst, som var nesten klokka 12 om natta!
  


Mødrene, Katrin og Linda koser seg som badevakter, ..


men er også med på leken.

Ekstra kjekt var det da Karen og Florian kom på besøk i fire dager. Heldigvis er vi så heldige å ha en ekstra god nabo, så Karen og Florian fikk soverom hos Cheryl, tvers over gata.

Enda mer liv i leiren når Karen og Florian var her!

 Jesper sa til mor sin Linda, (som er mitt søskenbarn) "Eg sko` ønska at Karen var mitt søskenbarn au, ikkje bare ditt og Tilda sitt"


 Jesper og Tilda mater "catfish"-en og endene
Andemor og ungene hennes, som jeg skrev om i forrige blogginnlegg, har vi ikke sett noe til, så jeg går ut fra at hun har mistet sine små, stakkars.  

 Brazos Bend State Park

Denne parken er alltid på programmet mitt når vi har gjester fra Norge, og det er alltid like kjekt å ta turen dit. Allerede første dagen dro vi avgårde. Det hadde vært kaldt om natta, men sola skinte, så det skulle være optimale forhold for å se alligatorer. 

 Først en liten tur innom Informasjonssenteret, der vi kan få se slanger og alligatorbabyer.
Tilda fikk ta på alligatorbabyen, men Jesper hadde ikke lyst ;-)Jesper ville heller gå til den store alligatoren som lå på holmen uti vannet ;-)Mange fine klatretre i BrazosGalveston


Siden vi hadde med oss barn denne gangen var det en god grunn til å gå på The Pleasure Pier.Og så må en selvfølgelig kjenne på vannet i Mexico gulfen. Det var litt for kaldt til å ta en dukkert!
Tilda og Jesper leter etter skjell

På vei hjem fra Galveston kjørte vi innom Sjømannskirka i Pasadena, som dessverre var stengt for dagen.

Egg hunting

hører med til påsken når en er i Amerika.
 
 
Hageparty  

Karen og Florian sitt opphold ble avslutta med grilling hjemme i hagen, tilfeldigvis en helt perfekt kveld for det :-)

Tilda og Jesper står for underholdningen


  
 


  

 

og som vanlig her i Houston; hageparty er nesten det samme som "pool party" 

Avskjed med Karen og Florian på City Center på tirsdag

Katy Mills Mall

Shopping stod også på programmet, og Katy Mills ble besøkt mange ganger i løpet av disse to ukene. Heldigvis bor vi like i nærheten, så søstrene mine og Linda kunne ta turen dit alene. Men et par ganger var vi der alle sammen- Og ungene, som fort ble lei av shopping, fikk prøve seg i klatreveggen som en trøst. 

Jeg tror alle fire damene har svart belte i shopping, men det er mulig at Linda har den høyeste graderingen. Nå har alle ny sommergarderobe, og Linda har materiell nok til scrappingen sin for en god stund framover.Stephen F Austin State Park

Det var en fin, varm tur i en spennende skog.
Et fint bed foran inngangen til parken innbød til fotografering. 
Og litt utenfor parken fant vi denne "fast food"boden
Den har visst sett sine beste dager, men kul var den!

 


Kos i TV-kroken sammen med onkel Lars

Tilda og Jesper driver butikk i TV-stua
Vinhøna som Linda har strikka til oss fikk kanskje litt for mye vin? Femliterspose er den vel ikke vant med, men den ble da slankere  etter hvert ;-)

 Brenham 

med Blue Bell Icecream og Bluebonnets

Det var kjekt med omvisning på iskremfabrikken, og kjempegod iskrem som vi fikk smake til slutt.

Og så var det jakten på den perfekte bluebonnets-åkeren.
Åkrene var ikke vanskelige å finne, problemet var bare at det var piggtrådgjerder nesten over alt.


Og så var det så fryktelig kaldt, og vått var det også etter alt regnet på onsdag! Tilda hadde med seg en ny kjole til fotograferingen, men det var ikke mulig å være så lettkledd, så det fikk holde med hverdagsantrekket hennes.
Det var helst nødvendig med stormbergjakken!

men smilet er ikke vanskelig å lokke fram hoss disse to! Tusen takk for besøket, ser dere i Norge om et par måneder!
4 comments:

 1. tuuuusen takk for blogg ! mange nyyydelie bilder her !
  hilsen sister Gry

  ReplyDelete
 2. Så jillt å lesa! Du e en mester t å ta gode bilde :) Takk for at me fekk komma på besøk, storkoste åkke!

  ReplyDelete
 3. Det har vært en liten reise for meg og med alle de nydelige bildene av gylne øyeblikk på turen:) Ha et fortsatt fint opphold i Houston. Hilsen Linda`s tante Bente

  ReplyDelete
 4. Mange flotte bilder her med mange kjente steder, så hyggelig besøk dere har hatt!

  ReplyDelete