Monday, August 5, 2013

Monument Valley, Utah og Arizona

Fra Zion bar det østover til Monument Valley, en strekning som er omtrent 250 miles, bare fire og en halv times kjøring. 

På grensa til Arizona ligger Lake Powell, og ved den sør-østlige enden av Lake Powell er Colorado River demmet opp. Colorado River er en av de store elvene i USA. Den starter i Rocky Mountains i Colorado, renner gjennom Grand Canyon til Mexico og munner ut i Gulf of California.


Vi stoppa og tok en titt på den store demningen der.


Glen Canyon Dam

            






Videre kjørte vi gjennom Indianer-reservat hele veien til Monument Valley, der så vi ikke dyrka jord og det var lite bebyggelse, bare noen spredte klynger av kummerlige hus, "mobile home" og campingvogner. Noen plasser var det satt opp boder der indianerne selger håndverk, men den buisnesssen så ikke ut til å gå godt, helst bare tomme boder.





I Monument Valley kjørte vi fra Kayenta til Mexican Hat, en strekning på 46 miles, og midt imellom, akkurat på grensen mellom Arizona og Utah, ligger Navajo Tribal Park med Visitor Center, museum og et helt spesielt hotell som går i ett med naturen og har utsikt over Monument Valley fra alle rom.

Novaja Tribal Park



Vi kjørte ikke grusveien som dere kan se på disse bildene her i Novajo Tribal Park, men nøyde oss med en tur i museumet og utsikten fra Visitor Centeret. 
Det var kanskje litt dumt av oss?

fascinerende landskap



Et par indianere dansa for å tjene seg litt penger. 


 Monument Valley er scenen for mange kjente westernfilmer





Disse Navajohusene som kalles Hogan ligger rett ved parkeringsplassen ved Visitorsenteret. 

Etter en stund på Visitor senteret kjørte vi videre nordover for å se den berømte Mexican Hat, 

stoppa her, tok et bilde, snudde og kjørte tilbake mot Kajenta.
Mexican Hat


Det ble mange fotostopp i dette fantastiske landskapet.





ville vesten!






en salgsbod?



Vi ville prøve å være i Grand Canyon tidlig neste dag, så det var om å gjøre å komme et stykke på vei denne kvelden. Så vi kjørte avgårde vestover igjen, og ankom Tuba City i 9-tida. Der var det fullt på de fleste hotell, men vi hadde flaks igjen, og fikk en plass å sove denne natta også.

No comments:

Post a Comment