Tuesday, July 29, 2014

Road trip, del 2, Washington DC til Savannah.

Fra Chicago kjørte vi østover på I-90 gjennom Indiana og Ohio. (Jeg glemte å fortelle at vi hadde en "high five" for hver statsgrense vi krysset) Målet for dagen var å komme så langt som mulig mot Washington DC. 
Også på denne strekningen var det mye bondeland, fine åkrer og fine gårder. Dette bildet er ikke det beste eksempelet på fine gårder, men jeg tok ikke så mange bilder mens vi kjørte, så det får holde. Mange steder syns jeg gårder og landskap lignet litt på Norge.

Vi kjørte forbi Cleveland, tok I-76 og I-70 sørvestover gjennom enda en stat; Pennsylvania.

Da det nærma seg solnedgangen, så var det en fantastisk himmel, men jeg så at det var noen skumle skyer langs horisonten. En stund etterpå kjørte vi inn i et forferdelig tordenvær og pøsregn, og da det i tillegg ble mørkt, så var det skummelt å kjøre, så da var det på tide å stoppe for kvelden. Vi fant et billig motellrom. 
Neste dag var det bare noen få timers kjøring før vi var i enda en stat; Maryland, og til neste mål: 

Washington DC

Vi fant hotell i Arlington, tok subwayen til selveste DC, og var klar for å sjekke byens attraksjoner.
Og dem er det mange av i denne byen!

Washington Monument
Vi starta til fots, for veldig mange av de kjente bygningene og minnesmerkene ligger i rimelig nærhet av hverandre.

Det hvite hus


Det var varmt å spasere, så da fant vi ut at vi skulle leie oss sykler, og det var jammen en fin ting å gjøre i denne byen. På den måten fikk vi sett det meste av attraksjonene!

Lars foran Capitol Building

Capitol Building fra en annen vinkel

og baksiden som vi ikke ser så ofte, men jeg syns bildet viser hvor stor denne bygningen er



den botaniske hagen




Vi sykla til Arlington for å se Pentagon og æreskirkegården i Arlington, men vi var for sene til å komme inn på kirkegården, så vi måtte nøye oss med å se den gjennom gjerdet.



Arlington National Cemetery


Tilbake over broen til Washington DC, enda litt mer sightseeing, bl.a. innom Korean War monumentet/museet.




World War 2 Monument

Det var ufattelig mange flotte bygninger, minnesmerker og monument i denne byen, flere enn vi ante, men dagen etter måtte vi videre.

Jeg hadde lest om Blue Ridge Parkway som går sørvestover et lite stykke inn i landet, og den veien skal være en av de fineste veiene i USA.
Vi kjørte rett vest til en liten by som heter Front Royal, fant turistinformasjonen der, og fikk kart og tips om Blue Ridge Highway.
Blue Ridge Highway
Veien er 750 km lang, og helt sør og rett vest ligger Great Smoky Mountain. Rett i nærheten ligger også en by som heter Ashville, og der ligger USA største private bolig; Biltmore House, det ser ut som et slott, har 250 rom og er over 2500 kvadratmeter, og har selvsagt et flott parkanlegg. 

Front Royal, også en koselig by



Shenandoah National Park er ikke en del av Blue Ridge Highway, men naturen, fjellene og veien er veldig lik.



Veien går på "ryggen" langs fjellkjeden, og har mange utsiktspunkter på begge sider, øst og vest. Været var ikke så klart denne dagen, så utsikten var ikke maksimal, men vakkert var det.



Vi kjørte gjennom nasjonalparken og et stykke videre på Blue Ridge Highway. 

flott vei

En av de attraksjonen langs Blue Ridge Highway er Natural Bridge, så vi tok den lille avstikkeren for å se Natural Bridge.

Amerikanerne vet å tjene penger på attraksjoner, $18 pr person for å komme inn og se på denne naturlige broen er vel litt i dyreste laget?


For å gjøre seg fortjent til prisen, så har de laget en liten tur innover skogen, laget en slags indianerleir og sti bort til en bitte, liten foss.


fine fuglekasser

og så var det bare å spasere tilbake samme vei, 


Add caption
en times tur tilsammen gjorde vel godt og forberedte oss på flere timer i bilen.

ett av mange utsiktspunkt langs veien

en liten stopp ved et idyllisk lite vann

Vi valgte å ikke kjøre Blue Ridge Highway til endes. Naturen var lik hele veien, fartsgrensen lav, og vi ville til Savannah, så vi kjørte av ved Roanoke og kjørte mot Charlotte i Nord Carolina.

Nord Carolina; landskapet og gårdene ligner på Norge

Vi rakk å kjøre litt forbi Charlotte før det ble kveld og vi fant oss et hotell for natta.
Denne dagen hadde vi rukket flere "nye" stater; Virginia, Nord Carolina og såvidt innenfor Sør Carolina. Stor stemning i bilen og mange "high five", altså ;-)

Neste dag var vi ved kysten igjen, og ved neste mål; Savannah, Georgia

typisk gatebilde i Savannah
Mer fra Savannah kommer i neste blogginnlegg.

1 comment: