Friday, May 4, 2012

NÅ er sommeren her!

Her i Houston har vi fire årstider; 
"almost summer, summer, still summer og Christmas
For oss som kommer fra Norge, så føles det i alle fall som sommer nesten hele året. Men når det virkelig er sommer her, så er det VELDIG varmt, ofte altfor varmt, 
og vanligvis veldig fuktig luft! 
Fram til nå i år har det vært relativt friskt; litt kaldt om nettene og passe varmt om dagen, og ikke den store luftfuktigheten, akkurat slik at jeg klarer å sitte ute og nyte sola av og til.

Men nå er det VARMT og fuktig. Det er varmere ute enn inne hele døgnet (ja, for vi har selvsagt air conditioning); rundt 22℃ om natta og over 30℃ om dagen. Så nå foretrekker i alle fall jeg skyggen, men det er herlig å kunne sitte ute langt ut på kveldene. Hadde det bare ikke vært for myggen :-(

Litt statistikk:
Den tidligste 90 ℉-dagen "ever" i Houston var den 20. februar 1986 med 91℉ (altså over 32℃). 
I april i fjor hadde vi fem 90℉ dager, og på onsdag hadde vi den første dagen over 90, med 91℉. Og denne varmen kan vi forvente å vare ….
Og hvor mange slike dager kan vi regne med i år? Mellom 1981 og 2010 var det normalt 107 dager med 90℉-dager. I fjor hadde vi 142 dager med over 90℉, og slo den forrige rekorden fra 2005 som var på 127 dager! Og den rekorden ønsker vi ikke å slå!




Anolisene er aktive i hagen

Vi har hatt besøk av kolibri 


Nå har jeg høsta de første chiliene fra hagen, 






og den første røde tomaten har fuglene tatt. Men disse to skal jeg ta før fuglene!






Vi har hatt gjester omtrent sammenhengende fra 10. mars til mandag denne uka, og de har nok følt at det har vært sommer her hele tiden.
Karen og Florian var de siste som reiste, brune og fine etter mange timer i sola. De har også reist masse alene, og sett og opplevd masse; Downtown Houston, Brazos Bend State Park, camping ved Guadelupe River, Six Flags Fiesta ved San Antonio, og ikke minst musikk og festligheter i Austin og New Orleans.

Jeg har ikke fulgt dem på turene, så derfor er det ingen bilder fra det. Men her er litt fra hagen:
Karen og Florian øver seg på poker. De hadde planer om gambling i New Orleans,
men det ble det ikke noe av (heldigvis)










klar for en joggetur siste dagen i Katy



Denne helgen er det konfirmasjon både i Den Norske Sjømannskirken i Houston og hjemme på Jæren. Her håper de vel at det ikke blir altfor varmt, og hjemme på Jæren håper de at det skal bli litt varme. Jeg har lest at det var fare for snø! 
Jeg ønsker alle en fin dag, og håper på fint vær begge plasser. Her i Houston er vi i alle fall garantert å ikke fryse!

4 comments:

  1. Kommer nok til å savne det, særlig fordi jeg vet at jeg skal ikke bo her lenger. Men du har ennå masse tid, nyt min venn!
    Monica

    ReplyDelete
  2. Endelig en ny oppdatering, har ventet på den. Har Karen flyttet til Houston???? :::)))). Heldige er hun iallefall som har anledning til å besøke dere så mye. Ja her på Jære har vi hatt sludd i dag (5. Mai), ikke noe kjekt. Vi venter veldig på varmen og håper at den ikke er for lang unna. Flotte bilder som vanlig. Hils gjengen.

    ReplyDelete
  3. Ja jammen er det værforskjell hos dere til oss her på Jæren. Men, tross alt, vi var allikevel "heldige" med konfirmasjonsdagen : 8 grader og sol - kunne faktisk være litt ute i dag :-). Nå - kl. 20.00 kom det nok en haglbyge. hihihi
    sistergry

    ReplyDelete
  4. kjekt å lesa litt frå deg igjen Elin:) Klem fra astrid f :)

    ReplyDelete