Thursday, September 20, 2012

Romfergen Endeavours

Av og til har en bare flaks, og får med seg opplevelser bare fordi en er på rett sted til rett tid. Riktignok var det stor sjanse for å se romfergen Endeavour i Houston denne uka, for avskjeden med romfartsbyen Houston var offentliggjort på forhånd. 
Men jeg hadde ikke planlagt å gjøre noe spesielt for å få se den, som f.eks å ta turen til Ellington Field der den hadde sin siste stopp, før den skulle til Los Angeles der den skal være til utstilling på permanent basis. 
Likevel var jeg så heldig å få se den to ganger. I går da vi var flere damer på vei til Sjømannskirka for å høre om det Amerikanske valget, så vi den over byen. Den hadde flere runder over kjente landemerker i Houston, før den landet på Ellington Field.
Jeg fikk ikke tatt noe bilde da, for den var på lang avstand og vi var i bilen.

Men i dag morges kikket jeg tilfeldigvis ut akkurat da den dukket opp i sørøst. Aldri har jeg vel funnet fram kamera og skiftet linse i en slik fart, kom meg ut i hagen og fikk knipset noen bilder før den forsvant i vest. 

Det er et fantastisk syn på en fantastisk fin morgen!
Et hundre tonn stort fartøy på toppen av et Boeing 747 er et mektig syn!

"A bittersweet visit"
var overskriften i Houston Chronicle i dag.
Mange mener at den hører til i romfartsbyen Houston nå når den skal pensjoneres, og at den burde stått til utstilling på permanent basis her. NASA valgte derimot å plassere romferga i Los Angeles der det er flest turister, i stedet for Houston, som virkelig har tilknytning til romfartsprogrammet. Houston leda romfartsprogrammet i 3 årtier. 
Romfartsentusiastene i Houston er også bitre på at de bare har en kopi av Explorer, mens den originale Explorer er i Florida. 


 Som en trøst fikk Houston i alle fall anledning til å se Endeavour på nært hold for siste gang i går og i dag.



2 comments:

  1. Var de bare ute på visningstur rett og slett ?
    sistergry

    ReplyDelete
  2. Den var på vei fra Florida til Los Angeles i California, og viste seg fram på veien, og sikkert spesielt i Houston.

    ReplyDelete