Sunday, June 3, 2012

High School Graduation

Her i USA har de graduation ved alle overganger; avslutningen i barnehagen, Elementary School, Junior High, High School og College/Universitet.
Bortsett fra College/Universitet Graduation er det High School Graduation som er størst. 
Avslutningen av 12 års skolegang feires stort av amerikanerne. Jeg vil nesten sammenligne det med vår konfirmasjonsfeiring. De har flott seremoni, stort selskap, og de får masse kort og flotte gaver…

På lørdag hadde vi vår egen "graduate" her i familien, og vi fikk være med på Graduation Commencement.



Det var spennende å få være med på graduation seremonien. Det hele starta med at alle de 845 studentene marsjerte inn i alfabetiske rekkefølge til "Pomp & Circumstance". Alle i blå "cap and gown", som er Seven Lakes sin farge. Mange med snor rundt halsen i gull, sølv eller hvitt, eller andre diverse fargevarianter, og noen elever med en ekstra krave eller stola rundt halsen. Alle disse er symbol på prestasjoner, eller medlemskap i diverse Honor Society.
Her graderes virkelig elevene etter prestasjoner. De beste elevene kalles High Honor Graduates, av de var det over 200, og de som er nest best kalles Honor Graduates, og så er det de som "bare" er vanlige  Graduates.
Her blir virkelig de flinke framheva. Den aller flinkeste eleven får tittelen Valedictorian, og den nest beste kalles Salutatorian. Disse to og 8 andre som er Top Ten Graduates får en ekstra utmerkelse. Av disse elevene hadde de fleste asiatiske navn, noe som er vanlig hvert år. Spesielt kineserne er kjent for å være flinke, og svært ambisiøse og arbeidssomme studenter. 
Årets Valedictorian het Toluwani Montunrayo Alimi, og er han med lys blå krage og gullsnor rundt halsen.
Etter noen taler, nasjonalsang og Top Ten Graduates Awards, gikk alle studentene fram og fikk sin diplom. Det tok jo litt tid å lese opp navnet og dele ut til "Diploma" til 845 studenter, men de var effektive. 
Til slutt ble studentene offisielt erklært for "Graduates from Seven Lakes High School", og studentene kunne juble og kaste hattene i lufta.





Noen feiring i amerikansk stil ble det selvsagt ikke hos oss, så liten familie som vi har her borte. Men jeg fikk da Kristoffer til å posere for meg slik at vi har et bilde fra den store dagen.

vår "graduate": Kristoffer

far og sønn




og et bilde av vår lille familie her borte:

og siden det var bare oss tre, så måtte jeg ta i bruk stativ og selvutløser for å få et bilde av oss alle tre. Og dette var det eneste jeg fikk, før tolmodigheten til hovedpersonen var slutt, og "cap and gown" og finklærne ble tatt av og lagt bort.

Senere på dagen var vi på Taste of Texas og hadde middag sammen med Vidar og Hilde, og det var vårt Graduation selskap. 




1 comment:

  1. De kan det å feire! Og for en kjekk gutt og flotte foreldre!! Jeg syntes Kristoffer ligner mye på Lars, se på øynene...Ja,ja det kan gå godt alikevel....

    ReplyDelete