Wednesday, June 6, 2012

Tøff syklist

I dag har jeg igjen vært på sykkeltur langs bayouen og i George Bush Park. Denne gangen var det ikke "bare" en dametur. Turen var nemlig "bestilt"av Gro sin sønn Christoffer, som nylig fylte 10 år.

Christoffer liker godt å sykle. og sykler ofte tur med faren sin. Han fikk ny sykkel før jul, og da han fylte 10 år, fikk han en camelback-ryggsekk. Så han var helt klar for en tur i varmen.



Gro er treningsvenninna mi, og har vært med på mange av dame-sykkelturene, og hun har flere ganger fortalt at sønnen Christoffer har SÅ lyst til å bli med meg på sykkeltur. Så nå når Christoffer har skoleferie, så måtte vi jo ta avgårde, selv om det var samme dag som de skulle reise hjem til Norge. Når en legger opp til sykkeltur en slik dag, så er jammen lysten stor!

Gro har fortalt Christoffer om alle slangene som vi har sett på våre turer. Sist tur så vi seks slanger! Vi har våre plasser som vi vet det er stor sjanse for å se noen, og det har ikke slått feil i det siste. Så Gro hadde omtrent gitt Christoffer en "slange-garanti".

Så gleden var stor, da vi ganske tidlig holdt på å sykle på denne "karen" her; en Western Cottonmouth, som er en av de farlige slangene i Texas. Etter å ha kommet over sjokket ved nesten å bli påkjørt, så stakk slangen inn i skogen.

her ser en at hodeformen er trekanta, et kjennetegn på det er en "venomous"(giftig) slange

Christoffer står ved inngangen til Noble Road Trail, vår favoritt-løype i parken.

Her har vi stoppa for å se etter slanger, men dammen som de svømte i var tørka opp, og vi så ingen i dag.


 så da var det bare å sykle videre...



En liten mat- og hvilepause i skyggen av et tre ved et idyllisk vann 




 ingen slanger, alligatorer eller skilpadder å se, bare noen små fisker






Her er et bilde av slangene som vi så flere av på forrige tur. Jeg tror det er Broad-Banded Water Snake, og de er "non-venomous", altså ikke giftige.


Christoffer sykla minst 30 km i dag, og det er jammen godt gjort av en 10-åring! Det var sikkert 30-35℃ i dag, minst! Men det er ingen problem å sykle i varmen, så lenge en har en camelback ;-) og friskt mot slik som Christoffer! Det er når en stopper opp, at en kjenner hvor varmt det er.
Nå kan Christoffer vise faren sin denne sykkelruta, og så vet han nå hvor han skal stoppe opp og se etter slanger,  for det er jo det som er så kult!
Bedre lykke neste gang, Christoffer! 
Takk for turen!

1 comment:

  1. hei :) endele fekk eg sjekka bloggen din igjen. kjempegjilt å lesa og sjå på alle bildene. du er en mester i fotograferingskunsten. :) dvarte kosele å få dg heim i nogen vege, glede okke t å sjå deg. klem Katrin

    ReplyDelete