Friday, June 1, 2012

Ut på landet

Ja, noen sier at vi bor på landet, for vi bor nemlig litt i utkanten av det som kalles Katy, selv om vi bor nærmere det som var det opprinnelige Katy, og som nå heter Old Katy. 

Omtrent over alt i Katy er det velstelt og fint. Langs veiene er det klipte plener, trær og fine blomsterbed, og kommer en inn i byggelfeltene er det enda finere. Katy består stort sett av byggefelt eller såkalte "subdivisions" og de har flotte navn slik som Grand Lakes, King Lakes, Silver Ranch, Seven Meadows, Lakes of Buckingham, Windsor Park Lakes. Noen av feltene er "gated community"og har port med kode, og noen har vakt døgnet rundt i porten. Om de er tryggere enn andre, er jeg ikke så sikker på. Noen er finere enn andre, med større og mer luksuriøse hus. Mange av byggefeltene har kunstig anlagte "laker", slik som hos oss i Grayson Lakes.

Slik ser det ut på et vanlig byggefelt her i Katy; 
vann med fontener, fine gangstier som slynger seg langs veiene, velstelte blomsterbed, trær og busker, og grønne plener med skarpklipte kanter...



Det bygges stadig ut nye byggefelt videre ut på landet, og her er det mye land å bygge på. Og når det bygges hus, så må det bygges skoler. En ny High School bygges nå i nærheten av oss, den syvende i Katy. Seven Lakes som Kristoffer har gått på, er sprengfull med nesten 4000 elever, og den nye skolen blir omtrent like stor.

Men en skal ikke kjøre langt, før er skikkelig ut på landet.
Og kontrasten til det velfriserte og strigla Katy er enorm, og det er også det som er så fascinerende. Her har jeg samla noen bilder som jeg har tatt i løpet av våren.

Her står husene til de går i ett med naturen.

et av mine favorittmotiv, i solnedgang i mars


og midt på dagen en dag i mai



en cowboyhatt ønsker oss velkommen, eller er den kanskje en advarsel?







nesten som på Jæren...






 Ved denne kirken er det fullt av biler hver søndag formiddag, så den er tydeligvis i drift, selv om den ser falleferdig ut.


denne broen er i alle fall pensjonert



store udyrka jorder


og nydelige elver omgitt av frodige trær

Men det er ikke bare gamle og forfalne hus. 

Her er det også mange fine rancher.


 Det ser ut som de driver mest med hester her, og noe kveg.  Tidligere var det mest vanlig å dyrke ris og bomull, men det ser jeg ikke så mye av i nærheten av oss. 

Noen pecan farmer er det her, og noen maisåkre.
pecantrær i fine, rette rader, og beitende hester i bakgrunnen


maisåkrene er finere enn i fjor sommer, for da tørka det meste opp




en Texas longhorn i solnedgang



og en annen gammel kveg-rase; Grey Brahman slapper av i skyggen av et tre






7 comments:

  1. Å der er flott hos dere. Nydelige bilder!

    ReplyDelete
  2. Så kjekt å følga med på ka dokk drive med, spesielt når eg kjenne meg litt igjen nogen plasser :) og sjølsagt; kjempefine bilder!!

    ReplyDelete
  3. Fin "fredagsettermiddagblogg" Elin, som vanlig mange fine bilder og det gir et godt inntrykk av det vi fikk se. Detaljene er fine, eks den snorrette gresskanten langs fortauet! Nesten som her hjemme.....Kos deg i helgen, snart er du hjemme....

    ReplyDelete
  4. Utrolog mange flotte motiv Elin!
    Klem Jane Monica

    ReplyDelete
  5. Så kjekt med mange kommentarer! Tusen Takk til alle trofaste lesere. Inspirasjonen til blogging har vært heller laber i det siste, men dette var kjekt.
    En spesiell takk til Jane Monica. Jeg ønsker deg alt godt når du flytter hjem til Norge om noe få dager.
    Ps: Jeg har lagt til litt tekst etter at dette innlegget blei publisert, for jeg fikk noen idèer som jeg bare måtte få med… Så kanskje noen vil lese innlegget en gang til?

    ReplyDelete
  6. Marianne Tjelta StokkeJune 1, 2012 at 7:16 PM

    Kjempefine bilder, Elin! Du er flink! Kjenner igjen mange av motivene fra turen vår.

    ReplyDelete