Sunday, February 19, 2012

Jenter i New York

Jeg kom til New York fredag ettermiddag, og møtte Tone og Bjørk på Hotell Wellington i fem-tida. Da hadde de vært her ett døgn allerede, sjekket ut nærområdet, og fått shoppet litt… Tone hadde klart en hel time på Levi`s butikken uten å få raserianfall, og var fornøyd med sine nye jeans. 

Time`s Square by night

Torsdags kvelden var vi en tur og sjekka ut Time`s Square, og etterpå hadde vi middag på Meksikansk Restaurant. Og da var det allerede nok for den kvelden, senga frista, spesielt for dem med jetlag. Fredags morgen våkna Tone tidlig, og da hun rørte på seg, var jeg klar til å stå opp, helt til jeg så på klokka og den viste bare 5, riktignok Texas-tid, men det var for tidlig, og jeg var bare snudde meg i senga og sov videre.
I 7-tida hadde Tone vært våken lenge nok, og var sulten, så da var det ingen nåde, og vi måtte opp.
Vi hadde skikkelig amerikansk frokost på hotellet, og var klar for å innta byen og ta turen til Brooklyn.

Tone og Bjørk er klar for å innta "The Big Apple"
Nå skal journalistspiren Bjørk få blogge for resten av denne dagen:
Vi gikk fra hotellet vårt på 55th street, 7th Avenue helt ned til 14th street. Det var selvsagt ikke uten stopp. Noen store stopp og noen små. Planen var egentlig å gå helt til Brooklyn Bridge og over broen, for så og ta Subwayen tilbake til Manhattan. Men vi fant fort ut at den planen var litt vel ambisiøs med tanke på vårt supertempo og behov for å stoppe og glane på absolutt alt som vi ikke har hjemme, noe som vil si, ja, absolutt alt.

















Ett av de større stoppene vi gjorde var ved New York Public Library. Det var, som alt annet, stort, gammelt og praktfullt.

Ett annet litt større stopp var på en skobutikk, der vi var tre personer og tre par sko da vi gikk inn, men tre personer og fire skopar da vi kom ut igjen. Det var en ung dame som var nokså fornøyd etterpå, for å si det sånn.









Flat Iron building
Da vi syntes vi hadde gått lenge nok var det på tide å prøve ut Subwayen.
Selv om Tone satt med kartet fremme og prøvde å følge med på hvor vi var under bakken, greide vi å miste stoppet der vi skulle ha gått av. Men det var nesten like greit. Vi fortsatte over til Brooklyn og bestemte oss for å gå over broen mot Manhattan i stedet for mot Brooklyn som vi først hadde planlagt. Og da fikk vi jo sett litt av Brooklyn også.
På koselige kafe "nunu" tok vi oss en liten pause med kaffi og ekstremt dyre, og etter min mening ikke særlig gode, karamell/sjokolade greier.

På vei til broen møtte vi denne jålebukken, eller jålehunden. Jeg tror ikke noen av oss noen gang har sett ett så stæsja "ovnsrør" før, og dyret var ikke lite fotogen heller. Da Elin spurte om å få ta ett bilde av han og satte seg ned, tok det ikke lang tid før poseringen kom.
Etter mye frem og tilbake med kart og GPS, skilt og Brooklyn-ere, kom vi endelig frem til Brooklyn Bridge.





tilbake til Manhattan igjen

New Yorkere mangler ikke kreativitet, det er sikkert. 
Tosk i onnebokså, seier Tone.

På vei hjem til hotellet var vi så heldige å gå rett forbi en av stedene der New York Fire Department holder til, og der ble det selvsagt også knipsa noen bilder.

Vi rakk akkurat en liten tur innom hotellet for å skifte, så videre til middag på TGI, Thank God it`s Friday, før vi måtte løpe avgårde for å rekke Lion King, og det var en fantastisk avslutning på en opplevelsesrik dag.

2 comments:

  1. Stiligt!
    Ser ut som dokke koser dokke kjempe masse. Hils gjengen og kos dok videre :-) Hilsen ei som jobber med særemne i vinterferien, som like så godt kunne vært i New york!

    ReplyDelete
  2. Ååååååå æg au vil te dæ stora eple....... Neste år???

    ReplyDelete