Sunday, February 12, 2012

Mardi Gras i Galveston

I går dro vi til Galveston for å se på Mardi Gras Kick Off Parade. Og vi det er Hilde og Vigleik, Lars og meg, og i Galveston møtte vi som avtalt Hege og Alf Erik.
Mardi Gras er karnevalet som innleder fastetiden, og årets Mardi Gras var visst den 101.ste på øya. Den er ikke like kjent som Mardi Gras i New Orleans, men dette er heller ikke småtteri har vi funnet ut etter å ha vært der og opplevd paraden.



Bobiler og biler med tilhengere står parkert langs Seawall Boulevard, og der har de visst stått parkert i flere dager for å være sikret en plass under Mardi Gras.




Griller og kjølebager må til! Dette var faktisk en miniatyrutgave av en grill, i forhold til andre som vi så da vi kjørte i andre enden av gata etter paraden. 

 Vi hadde ikke kledd oss slik en bør, men det var ikke så farlig, for vi fikk kjøpt oss det aller mest "nødvendige" på gata.


Slik skal det være!


Guttene "fikk låne" hattene bare en liten stund, og stilte lydig opp for fotografering.





Mardi Gras-fargene er gult, grønt og lilla.



Endelig kommer paraden, og den var lang, og den varte lenge….

med 19 marching band og drilltropper, og 80 "flåter",

 og fra alle "flåtene"blir det kasta ut perlebånd til publikum, slik tradisjonen er.




























Etter paraden var vi dekorert som et amerikansk juletre!

og det var denne damen også!



Mardi Gras varer fra 10.-21. februar, og i løpet av denne tiden skal det være 24 parader, 26 konserter, 19 Balcony Parties og 5 maskerade-ball! Det er forventa 300.000 deltakere, og 3 millioner perlebånd blir kasta ut!

Over alt i byen sitter folk langs gatene og koser seg med medbrakt, fyrer opp de store grillene, og fester! 
Dette kalles "tailgating"


Vi nøyde oss med kick-off-paraden denne gangen, men neste år må vi planlegge i forkant, bestille hotell og få med oss mer av festlighetene.
Dette var min sjanse på dette årets Mardi Gras, for neste helg er jeg i New York! "Lucky me" skal få oppleve "the big Apple" sammen med Tone og Bjørk :-)







2 comments:

  1. Jepp, lucky you som skal gjøre New York med meg og Bjørk:=)
    Gleder oss veldig!

    ReplyDelete
  2. Sistergry
    Next year tenke eg det blir tailgating på dere !!

    ReplyDelete